Smart Emotions®

Bazat pe modelul circumplex al celor 8 emoții primare, elaborat și perfecționat continuu începând cu anul 2009, este o metodă de coaching de grup, care vizează dezvoltarea autentică și accelerată a abilităților de inteligență emoțională și socială. Ajuns deja la a patra generație de tehnici, acest proces permite depășirea rapidă a blocajelor emoționale, optimizarea relației cu sine și cu ceilalți și deplina exprimare a potențialului interior.

Denumirea Smart Emotions® este marcă înregistrată a Competent Consulting din anul 2009.

 • Identifică nivelul de accesibilitate al emoțiilor primare

  Fiecare persoană își dezvoltă, de-a lungul vieții, un anumit pattern de preferințe emoționale: unii se enervează ușor, alții sunt mereu serioși și chiar triști, iar alții sunt mereu îndrăgostiți. Capacitatea noastră de a face față tuturor situațiilor din viață depinde de capacitatea de a accesa, exprima și utiliza toate cele 8 emoții primare, pentru care există circuite neuronale specifice.

 • Evaluează nivelul de maturitate al emoțiilor primare

  Circuitele neuronale specifice permit exprimarea celor 8 emoții primare la nivel infantil, de copil de 4-6 ani. Asemeni celorlaltor funcții ale creierului, ele se dezvoltă și se maturizează în cursul vieții, cu condiția să fie accesate și exprimate. Dar viața socială modernă inhibă sau chiar respinge anumite emoții, astfel că ele rămân la un nivel sub-dezvoltat. De aceea, întâmpinăm dificultăți în luarea deciziilor, punerea lor în practică, evaluarea corectă a succesului etc.

 • Optimizează recunoașterea și exprimarea emoțiilor

  Inteligența emoțională și socială se bazează pe capacitatea de a recunoaște emoțiile proprii și ale altora. Iar charisma și persuasiunea sunt asociate cu capacitatea de exprimare a emoțiilor. De aceea, programul cuprinde exerciții de antrenare a acestor capacități.

 • Integrează emoțiile în decizii și auto-motivare

  Emoțiile sunt motorul acțiunilor noastre. Ele ne pun în mișcare multe procese psihice, începând cu atenția, continuând cu evaluarea situațiilor concrete și terminând cu luarea deciziilor și implementarea lor. Integrarea emoțiilor fluidizează aceste procese și le sporește eficiența.

 • Diversifică sursele de satisfacție și plăcere din viață

  Creierul ne recompensează cu o doză de plăcere pentru fiecare derulare cu succes a unui pattern emoțional. După ce ne-am înfuriat și am făcut dreptate, ne simțim bine. Și tot bine ne simțim după ce am plâns în hohote atunci când am pierdut ceva sau pe cineva. Dar putem descoperi că la fel de plăcut este să ne asumăm frica față de un pericol real sau respingerea unei oferte înșelătoare.

Detalii despre acest program pot fi găsite pe site-ul dedicat, www.smartemotions.ro.

Află mai multe